Friske forårsruller

Friske forårsruller

Let og frisk aftensmad, der kan varieres i det uendelige!

Du skal bruge rispapir, som kan købes hos kineniske/asiatiske købmænd og efterhånden også i de fleste supermarkeder. Ellers kan du bruge hvad du har/vil af kød og grønsager og derfor er denne ret også god til at bruge rester! (stopspildafmad.dk)

Jeg brugte:

Rispapir, risnudler, rejer, koriander, mynte, mango, avocado, gulerod, agurk, friske spinatblade, forårsløg og peanuts.

Dertil tre forskellige slags dip.

Dip 1. Chilimayo:

– ½ dl mayonnaise
– ½ tsk æbleeddike
– 1 spsk chiliflager
– Salt & peber

Dip 2. Sød Chilisauce med lime:

– ½ dl sød chilisauce
– Saft fra ½ lime

Dip 3. Sojasauce med lime:

– ½ dl sojasauce
– Saft fra ½ lime
– 1 tsk fiskesauce

Sådan gør du:

1. Fyld en stor tallerken eller et fad med kogende vand. Bland lidt koldt vand i, så du ikke brænder nallerne!

2. Læg 1 stk rispapir ned i det varme vand i et par sekunder, til det er blevet en lille smule blødt, men ikke for meget, da det ellers kan blive svært at styre.

3. Læg rispapiret på din tallerken og fyld i hvad du lyster, i midten af rispapiret! Ikke for meget, da den kan blive svær at lukke.

4. Derefter folder du rispapiret: Du starter med at folde rispapiret bagfra over fyldet på midten, derefer begge sider og til slut folder du stramt fremad, indtil rullen er lukket. (Det plejer at stå på pakken hvordan rispapiret foldes)

Denne opskrift er til ca. 3 personer.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s