Scones med chokolade

Scones med chokolade

Denne opskrift har jeg lavet et par gange og er med inspiration fra “Tøsekogebogen”.

Scones:

– 450 g hvedemel
– 4 spsk sukker
– 3½ tsk bagepulver
– 1 stort nip salt
– 2 æg
– 2 dl mælk
– 75 g koldt smør
– 50 g mørk chokolade (Jeg brugte små chokoladeknapper på ca. 60%)

– 1 æg til pensling

Sådan gør du:

1. Tænd ovnen på 160 grader varmluft (175 uden varmluft). Gør en bageplade klar med bagepapir.

2. Kom chokolade, mel, sukker, bagepulver og salt i en skål.

3. Slå æggene ud i en anden skål. Hæld mælken i.

4. Kom smørret i melblandingen og smuldr det ud i melet med fingrene.

5. Hæld ægge-mælke blandingen i. Saml hurtigt dejen med fingrene – Det skal gå tjept! Dejen rulles til en pølse på bagepladen med en diameter på ca. 6 cm.

6. Skær skiver på ca. 3 cm; det bliver ca. 12 stk. Pensl med 1 æg og smid i ovnen i ca. 20 minutter. Lad dem stå og køle lidt af på en bagerist og spis dem gerne lune med smør!

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s