Efterårsret med lam, søde kartofler og hokkaido

Efterårsret med lam, søde kartofler og hokkaido

Denne efterårsret består af lammekoteletter, kartoffelmos af hokkaido og søde kartofler samt langtidssimret tomatsovs og masser af frisk timian!

Det er første gang jeg prøver at lave mad med hokkaido, men det er bestemt ikke sidste gang! Sammen med de søde kartofler giver det en mild og delikat kartoffelmos, som ikke kan sammenlignes med kartoffelmos af hvide kartofler. Hvis du er glad for rodfrugter, er dette en kartoffelmos for dig.

Det skal du bruge:

Tomatsovs:

– ½ dåse hakkede, flåede tomater
– 20 g smør
– 10 stilke frisk timian
– 1 løg
– salt
– ca. 1 tsk sukker
– peber

Kartoffelmos:

– 4 søde kartofler
– 1 hokkaido
– 2 finthakkede løg
– 2 spsk hakket frisk timian
– 100 g smør
– salt
– peber

– Lammekoteletter

– Frisk timian til pynt

Sådan gør du:

1. Start med tomatsovsen: Skær løget én gang over og læg i en kasserolle sammen med tomat, smør og de hele timiankviste. Lad simre i 45 minutter ved svag varme. Smag til med salt, sukker og peber. Tag timiankvistene op og blend resten med en stavblender.

2. Kartoffelmos: Skræl de søde kartofler og skær i mindre stykker. Skær hokkaido over og skrab kernerne ud med en ske. Skær kødet fra skrællen og skær i stykker på samme størrelse som de søde kartofler.

3. Kartoffel og hokkaido kommes i en stor gryde med vand og bringes i kog. Der tilsættes 1 tsk salt pr. liter vand. Småkoger indtil kartoffel- og hokkaidostykkerne er meget møre og klar til at blive most. Det tager ca. 20 minutter.

4. Imens kartoffel og hokkaido småkoger, tændes en kasserolle på lav varme, hvor smør smeltes og løg og timian tilsættes. Dette småsimrer i 10 minutter.

5. Når hokkaido og kartoflerne er klar til at blive most, blandes de i en skål sammen med smør-timian-løg-blandingen. Jeg brugte et piskeris til at mose blandingen sammen. Smages til med salt og peber.

6. Lammekoteletterne krydres med salt og peber og steges alt efter tykkelse. Mine fik 2 minutter på hver side og hvilede imens jeg rørte kartoffelmosen sammen.

Opskriften er til 2 personer.

Tip:

Hvis der er rester af kartoffelmosen kan du dagen efter lave bagt kartoffelmos, hvor du blander lidt ekstra frisk timian i og drysser med hakkede hasselnødder og olivenolie. Dette skal i ovnen på 200 grader indtil mosen er let gylden.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s