Æbletærte

Æbletærte

Det er første gang jeg laver æbletærte, men bestemt ikke sidste gang med denne opskrift. Opskriften er med inspiration fra Valdemarsro.dk; en fantastisk blog jeg følger, som stærkt kan anbefales at læse!

Æbletærte:

Bund:

– 100 g smør i mindre stykker
– 150 g hvedemel
– 2 spsk rørsukker
– ½ sammenpisket æg

Fyld:

– 350 g revet marcipan
– 3 æg
– 1 tsk kanel
– 1,5 dl mælk
– 1,5 spsk hvedemel
– 2 spsk rørsukker

– 2 æbler

– 3 spsk rørsukker til at drysse ovenpå inden bagning

Sådan gør du:

1. Smuldr smør og mel sammen. Tilsæt sukker og æg og saml dejen hurtigt. Tærtedejen skal hvile på køl i mindst ½ time.

2. Derefter smøres et tærtefad med smør og dejen rulles ud. Jeg gjorde det mellem to stykker bagepapir. Dejen trykkes forsigtigt ned i tærteformen og der prikkes huller i bunden med en gaffel. Tærtebunden bages ved 180 grader i ca. 15 minutter.

3. Bland ingredienserne til tærtefyldet sammen og fordel på tærtebunden. Skær æblerne i tynde skiver og fordel ovenpå tærten. Slut af med at drysse med 3 spsk rørsukker.

4. Bag tærten ved 175 grader i 30 minutter og server med creme fraice!

Tip:

Det er nok meget vanskeligt at lade en nybagt æbletærte stå i køleskabet, men den bliver meget bedre af at stå et par dage!

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s